De handigste financiële apps (én ze zijn gratis)
Keytrade Bank
keytradebank.be
20 februari 2019
3 minuten te lezen
Met uw smartphone heeft u niet alleen een bank- en beursplatform in uw binnenzak. U kunt er ook uw uitgaven slimmer mee beheren, rekeningen netjes verdelen onder vrienden of huisgenoten, besparen op 1001 producten, de financiële actualiteit op de voet volgen, en ga zo maar door. Onze favorieten op een rij ...
1. Bloomberg Business News
Als Engels geen struikelblok is, dan is deze app het beste wat u kunt vinden op vlak van financieel-economisch nieuws. Een 24/7 nieuwsstroom, de belangrijkste nieuwsverhalen samengedrukt in een paar zinnen, een overzicht van koersen en marktdata, het Bloomberg-radiokanaal, Bloomberg TV streamen ... Inspiratie genoeg voor elke belegger. Hou er wel rekening mee dat u in de gratis versie maximaal 10 artikels per maand kunt lezen.
2. CNBC
De apps van Forbes, Fortune, Barron’s, The Economist, Money Magazine en The Wall Street Journal zijn eveneens interessante inspiratiebronnen. Helaas zit (bijna) al het nieuws er achter een dikke betaalmuur. Uw honger naar financieel-economisch nieuws is nog niet gestild met de Bloomberg-app? Dan heeft u zeker wel een vette kluif aan de app van financieel nieuwsagentschap CNBC. Bovendien kunt u er nagenoeg alle artikels gratis lezen.
3. Wally Next
Wally Next is een gebruiksvriendelijke app om persoonlijke inkomsten en uitgaven te beheren. Het helpt u om uw inkomsten te vergelijken met uw uitgaven, te begrijpen waar uw geld naartoe gaat en om financiële doelstellingen vast te pinnen. De gratis app houdt bij wat, waar, wanneer, waarom en hoeveel u uitgeeft en ontvangt. Is de app toch niet helemaal uw stijl? Spendee en Expense Manager zijn volwaardige alternatieven.
4. Splitwise
Op citytrip met een groep vrienden … jij betaalde het hotel, Frank de treintickets, Julia de lunch en Sarah de taxi na het nachtje stappen? Met Splitwise reken je in een knipoog uit wie nog wat moet betalen om de rekeningen ‘effen’ te hebben. Met de gratis app kun je ook één individuele rekening netjes in gelijke partjes hakken zodat iedereen zijn deel betaalt. Een evenwaardig alternatief om uitgaven te splitsen is de app Tricount.
5. Currency converter plus
Op reis in Noorwegen, Nieuw-Zeeland of Nicaragua? Met deze gratis app bereken je precies hoeveel die cocktail in Noorse kronen, Nieuw-Zeelandse dollar of Nicaraguaanse córdoba precies in euro kost. Gledelig ferie! Happy holidays! ¡Felices vacaciones!
6. Bancontact app
Geen bankkaart of cash op zak, maar wel uw smartphone? In steeds meer winkels kunt u met uw toestel betalen. Dat kan op 2 manieren: door uw smartphone vlakbij de betaalterminal te houden (enkel voor Android-smartphones) of door de QR-code op de terminal te scannen (voor alle smartphones). Het enige wat u moet doen? De gratis Bancontact-app installeren en uw Keytrade Bank betaalkaart koppelen aan de app.
7. Keytrade Bank app
Beleggen en bankieren met de Keytrade Bank app? Dat heeft u al in de vingers. Maar geregeld rusten we de app ook uit met nieuwe functies. Facturen betalen door ze te scannen met de camera van uw smartphone? Check! Met een eenvoudige swipe aandelen kopen of verkopen? Check! Een doorlopende opdracht instellen, wijzigen of annuleren via uw smartphone? Check! Update de app dus geregeld en vertel ons wat u ervan vindt via de App Store of Google Play.
8. Too Good To Go
Besparen en tegelijk voedselverspilling indijken: dat is de opzet van Too Good To Go. Supermarkten, vershandelaars, bakkerijen, restaurants … kunnen op het einde van de werkdag hun restjes via de app tegen een fraaie korting aanbieden. Lekker en goedkoop eten tegen een verlaagde prijs. Zodat je met die extra euro’s iets leuks kunt doen!
9. Peerby
Waarom zou u een nieuwe behangafstomer kopen als u die toch maar één keer zal gebruiken? Lenen bij de buren in de straat of in de wijk kan met deze gratis app. Peerby geeft u een overzicht van wat andere particulieren in uw buurt aanbieden: van aanhangwagen tot zaagmachine. Nog eentje om slim te besparen!