De nieuwe Staatsbons van december 2024
Inschrijven via Keytrade Bank is mogelijk op onze transactiesite vanaf maandag 25 november 2024 tot en met maandag 2 december 2024.
De Belgische Staat heeft deze keer twee uitgiftes in petto:
- Staatsbon op 1 jaar (4 december 2024-2025, ISIN BE3871300302): 2,20 %
- Staatsbon op 8 jaar (4 december 2024-2032, ISIN BE3871301318): 2,80 %
Hoe inschrijven?
Dat is vrij eenvoudig!
Ga naar onze transactiesite
Zorg eerst voor voldoende provisie op uw beursrekening
Om te kunnen inschrijven op een Staatsbon, moet u ook via de kennis- en ervaringstest bevestigen dat u in niet-complexe producten wenst te handelen.
Geef in de zoekbalk de ISIN-code in en selecteer de lijn
Niet op enter duwen!
Inschrijven doet u dan door een aankooporder te plaatsen
Opgelet, vul bij uitgifteprijs 100% in
Kenmerken
Coupons, vervaldagen en ISIN-codes
- Coupon & ISIN-code:
- Een Staatsbon op 1 jaar (4 december 2024-2025, ISIN BE3871300302): 2,20 %
- Een Staatsbon op 8 jaar (4 december 2024-2032, ISIN BE3871301318): 2,80 %
- Rentevervaldag: op iedere rentevervaldag gebeurt de betaling automatisch, zonder bijkomende formaliteiten.
- Eindvervaldag: op de eindvervaldag van de staatsbon gebeurt de terugbetaling van uw kapitaal automatisch, zonder bijkomende formaliteiten.
- Coupon & ISIN-code:
Kosten
Voor de inschrijving op deze staatsbons op de primaire markt tijdens de inschrijvingsperiode rekent Keytrade Bank geen kosten aan. Ook rekenen we geen bewaarloon aan. Raadpleeg onze tarieven voor aan-en verkoop van obligaties op de secundaire markt.
Fiscaliteit
- Roerende voorheffing: 30%.
- Belasting op de beursverrichtingen:
- tijdens de inschrijvingsperiode en op de eindvervaldag: geen belasting
- bij aankoop of verkoop op de secundaire markt, en indien de transactie plaatsvindt in België: 0,12% (sinds 01/01/2018) met een maximum van 1 300 euro;
- Taks op effectenrekeningen: 0,15% (indien van toepassing)
Bedrag en doel
Het minimumbedrag om in te schrijven op deze staatsbon is 100EUR . Het door u gekozen bedrag dient een veelvoud van 100 te zijn. Deze staatsbons bieden beleggers de mogelijkheid om spaargelden te diversifiëren. Ze bieden een vast rendement dat in lijn is met de kwaliteit van de emittent, de Belgische Staat, en ze laten toe om precies te weten hoeveel het belegde kapitaal zal opbrengen en ook meteen wanneer.
Notering en liquiditeit
Deze Staatsbons zullen na de uitgiftedatum op "Euronext Brussel" noteren. Vanaf die datum zullen ze elke bankwerkdag op de secundaire markt kunnen aangekocht of verkocht worden.
Risico's
Elke belegging brengt risico's met zich mee.
Emittentenrisico
De terugbetaling en de betaling van de rente is afhankelijk van de solvabiliteit van de emittent. Dit kredietrisico van het Koninkrijk België wordt bewaakt door de belangrijkste rating bureaus zoals S&P, Moody's, Fitch en DBRS. Het Federaal Agentschap van de Schuld publiceert een groot aantal van deze ratings op zijn website: https://www.debtagency.be/nl/datafederalstaterating
Marktrisico
De marktprijs van de Staatsbons kan fluctueren als gevolg van een aantal factoren, waaronder de wijziging van de rentevoeten. Beleggers die hun Staatsbons willen verkopen vóór de eindvervaldag zullen dit moeten doen tegen de marktprijs. Dit kan resulteren in een meer- of minwaarde ten opzichte van de nominale waarde van de Staatsbons.
Liquiditeitsrisico
Een liquiditeitsaanbrenger aangeduid door de Staat, Florint BV, verzekert de liquiditeit van de Staatsbons. Dit betekent dat het op elk ogenblik mogelijk is om een Staatsbon aan te kopen of te verkopen.
Inflatierisico
De stijging van prijzen van goederen en diensten in de bredere economie kan de koopkracht van het initieel gestorte bedrag tegen de terugbetaling ervan verminderen.